Ο καιρός στην Ζάκυνθο ΚΑΙΡΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Δευτέρα 22 Οκτώβριος 2018
Βιντεοθήκη
Ζωντανά
Στο Αργοστόλι μεταφέρθηκαν οι 71 άνδρες πακιστανικής υπηκοότητας, μεταξύ των οποίων και 8 ανήλικα αγόρια, που εντοπίστηκαν χθες σε ιστιοφόρο σκάφος νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς.

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσουν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα για την ανάπτυξη της Κέρκυρας εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας. Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί  το λιμάνι της Κέρκυρας και τόνισε ότι προωθεί στη Βουλή  το  νομοσχέδιο  για τις  υποπαραχωρήσεις  δραστηριοτήτων σε λιμένες, κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό  με τα όσα έχουν γίνει ως τώρα για την αξιοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της  Θεσσαλονίκης.  Το νομοσχέδιο αφορά μεταξύ άλλων στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βόλου, Ελευσίνας, Πάτρας, Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας.

Την Ρόδη Κράτσα ανακοίνωσε  από το Δημαρχείο Κεφαλλονιάς ως υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άλυτο παραμένει ακόμα το πρόβλημα με τη δασκάλα της Ε΄ Δημοτικού στο σχολείο Τουλιάτων και Μεσοβουνίου στην Κεφαλονιά που αποκαλύφθηκε από τη συγκλονιστική επιστολή μιας μαθήτριας. Η μητέρα του κοριτσιού, Θεοδώρα Μπαρζούκα, μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 και κατήγγειλε ότι «δυστυχώς μετά από ένα μήνα περιμένουμε ακόμα ένα δάσκαλο. Υπήρχε δάσκαλος να έρθει, δεν ήθελε να έρθει, παραιτήθηκε, ένα μπάχαλο. Η διευθύντρια πασχίζει να τα βγάλει πέρα, πόσα κομμάτια να γίνει, και όλες οι δασκάλες προσπαθούν αλλά τι να προλάβουν;».

… Πρώτη επίσημη υποψηφιότητα για τα Ιόνια Νησιά -Την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α. και Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.